Joodse muziek zaterdagmiddag 30 juni 2018 in de Trinitatiskapel Dordrecht

30 juni 2018, 15:30

Op zaterdagmiddag 30 juni 2018 wordt er bijzonder mooie Joodse muziek uitgevoerd in de sfeervolle Trinitatiskapel ( Lutherse Kerk ) te Dordrecht.
Er klinkt muziek van beroemde Joodse componisten o.a. Joseph Achron, Ernest Bloch en Louis Lewandowski.
Het concert wordt verzorgd door organist en pianist Johan den Hoedt, Henske Bakker, panfluit en violiste en klassiek geschoold zangeres Alisa van Dijk als 5e concert in de Alisa van Dijk concertserie 2018.

Henske, Alisa en Johan hebben veel affiniteit met Joodse muziek. Ze concerteren regelmatig met elkaar. Alisa heeft jaren in Canada gewoond en heeft haar opleiding  viool en zang in Den Haag en Groningen afgerond. Ze woont sinds september 2016 in Dordrecht en bouwt in deze stad een les en concertpraktijk op. Ze geeft tevens muziekles op een basisschool te Dordrecht en is verbonden aan diverse professionele orkesten.
Henske woont al jaren in Dordrecht en heeft haar opleiding genoten aan het Amsterdams Conservatorium bij Matthijs Koene. Naast een privé lespraktijk in Dordrecht is ze werkzaam aan de muziekschool in Krimpen aan den IJssel. 

Johan woont ook sinds zomer 2016 in Dordrecht. Hij is verbonden als organist aan de hervormde gemeente ‘de Wijnstok’ te Dubbeldam.
Zijn opleiding heeft hij gevolgd bij de legendarische organist Arie J. Keijzer aan het Rotterdams Conservatorium. Op dit moment studeert hij orgel bij Cor Ardesch. Johan heeft koordirectie gestudeerd te Utrecht en heeft de leiding over een 5 tal koren.
De akoestisch mooie ruimte is uitermate geschikt voor Joodse muziek. U kunt deze middag ook genieten van solo’s en samenspel van de musici op orgel, piano, viool en panfluit. Alisa gaat ook enkele liederen solo zingen met begeleiding van Johan.
De kerk bevindt zich aan de Vriesestraat 22 te Dordrecht.
U kunt voor een voordelig tarief parkeren in de nabijgelegen parkeergarage aan de Visstraat. Ook is de kerk makkelijk per fiets te bereiken.
De aanvang van het concert is 15:30 uur. De toegang is gratis wel is er een collecte voor de onkosten.
Het programma wordt toegelicht door Rob Landman. U krijgt tevens nog een inkijk in de Joodse gemeenschap van Dordrecht die er voor WO2 was.
Voor meer info zie www.alisavandijk.nl; www.henskebakker.nl en www.johandenhoedt-musicus.nl 

overzicht
Copyright © 2019 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia