Still Waters

Still Waters

Regina Ederveen speelt geestelijke liederen van verlangen, hoop en vertrouwen op de harp.

6 stemmen
CD | 1416222
Instrumentaal | Harp
STH Records
EAN: 8716114162221
€ 14,90
€ 12,31 ex. BTW

Tracklist

Beluister de tracklist van deze CD of voeg een track als download toe in de winkelmand.

De titel van deze cd, 'Still waters' is afgeleid van de Bijbeltekst: 'He leads me beside still waters, He restores my soul'. (Hij leidt mij zachtjes naar stille wateren. Hij verkwikt mijn ziel.) (Psalm 23 vers 2b en 3). Een Psalm die al velen hoop heeft gegeven en ook mij hoop geeft, al lijkt het leven soms een afmattende storm, waarin de rust niet te vinden is. 
In de liederen die ik op deze cd vertolk door middel van de harp, wordt gesproken van verlangen, hoop en vertrouwen op een wereld waarin Gods warmte, licht en liefde volop merkbaar zullen zijn. O Happy Day! Er zijn daarnaast liederen van aanbidding, zoals Sing Halleluya (Zing halleluja) en How great Thou art (Hoe groot zijt Gij). Ook vertellen enkele liederen van het offer dat Jezus bracht zodat wij vrij naar God toe kunnen gaan.

In het laatste Bijbelboek, Openbaring, wordt ook gesproken over water. Het eerste nummer van de cd - 'Shall we gather at the river' - gaat daarover. 'Hij liet me een rivier zien met water dat leven geeft. De rivier was helder als kristal en ontsprong aan de troon van God en van het Lam. In het midden van het plein van de stad en aan weerskanten van de rivier stond een levensboom, die twaalf vruchten gaf, elke maand zijn eigen vrucht. De bladeren van de boom brachten de volken genezing. Er zal niets meer zijn waarop nog een vloek rust. De troon van God en van het Lam zal daar in de stad staan. Zijn dienaren zullen Hem vereren en hem met eigen ogen zien, en Zijn naam staat op hun voorhoofd. Het zal er geen nacht meer zijn en het licht van een lamp of het licht van de zon hebben ze niet nodig, want God, de Heer, zal hun licht zijn.' (Openbaring 22: 1-5) Ik geloof en hoop dat we ooit aan het einde der tijden, in deze heerlijke stad mogen leven, zoals hierboven beschreven. 'Amen, kom, Heer Jezus! De genade van Onze Heer Jezus is met jullie allen.' Ik hoop dat deze cd tot uw en jouw hart zal spreken.  

Regina Ederveen

Verwante producten

My Gentle Harp

My Gentle Harp

Regina Ederveen speelt Ierse, Schotse, Engelse en Amerikaanse melodieën op de harp.

€ 14,90
10 stemmen
Idylle

Idylle

Ierse melodieën | Marjolein de Wit – fluiten en whistles | Regina Ederveen – harp.

€ 14,90
24 stemmen
Sela | Psalmen

Sela | Psalmen

Psalmen | Regina Ederveen - harp | Jaap Eilander - piano.

€ 12,90
17 stemmen
Intermezzo | Harp

Intermezzo | Harp

Regina Ederveen speelt klassiek - romantische harpmuziek.

€ 14,90
5 stemmen
Copyright © 2019 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia