Songs from Israel

Songs from Israel

Arjan Breukhoven bespeelt het blaasorgel, de vleugel en het orgel in de Martinikerk te Bolsward.

8 stemmen
CD | 1418042
Instrumentaal
Instrumentaal | Orgel
Instrumentaal | Piano
STH Records
EAN: 8716114180423
€ 14,90
€ 12,31 ex. BTW

Tracklist

Beluister de tracklist van deze CD of voeg een track als download toe in de winkelmand.

Beluister track

Bestel als mp3
(Download volledige album met 20% korting)
1. Adon Olam
U. Chitman
€ 1,00
2. Hine ma tov
Traditioneel
€ 1,00
€ 1,00
€ 1,00
€ 1,00
€ 1,00
€ 1,00
€ 1,00
€ 1,00
€ 1,00
€ 1,00
15. Jeruzalem
C.H.H. Parry
€ 1,00

Recensies

Uitdaging.nl | Muzikale ode aan Israëls jubileum

Voor het 70 jarige jubileum van de Staat Israël heeft Arjan Breukhoven heel toepasselijk de speciale CD ‘Songs from Israel’ gemaakt. Hij speelt de songs op blaasorgel, vleugel en orgel (Hinsz) in de Martinikerk van Bolsward. Hij bespeelt alle instrumenten zelf. Het is een opname in 24bit/96 kHz, dus in zuivere hoorkwaliteit. Maar hoe brengt Breukhoven hulde aan Israël? 

Door Marco van Putten

Heel toepasselijk opent Breukhoven zijn CD met het voor Joden heel bekende en populaire ‘Adon olam’ (Heer van de Schepping). Het volgende nummer is Breukhovens arrangement van het bekende ‘Hinneh mah-tov’ (Ps 133:1) – ‘Ziet, wat goed en wat lieflijk het is als broeders ook eendrachtig samenwonen’. Moge dat een profetie zijn voor de toekomst van Israël. ‘The holy city’ is het prachtige oude opwekkingslied op piano en orgel over de eens Heilige Stad Jeruzalem. ‘Walk with me to Jerusalem’ is een rustig nummer dat aanspoort op te gaan naar de stad gelegen in de bergen van Israëls hartland. De stad van de komende Koning. In het bekende ‘Jeruzalem medley’ haalt Breukhoven alles uit de kast; orgel, piano en blaasorgel. Het nummer is wat jazzy gespeeld. Dan volgt het rustige orgelstuk ‘Chante de la ville – ‘k ben reizende naar die stad’ geschreven door Breukhoven. Het sfeervolle synagogale gebed ‘Avinu Malkeinu’ (Onze Vader, onze Koning) wordt uitgevoerd op piano’s. ‘Ik zag een nieuwe hemel’ is een fantasievol arrangement van Breukhoven op het bekende lied ‘Jeroesjalaim sjel zahav’ (Jeruzalem van goud), waarin naast orgel en piano ook weer het blaasorgel te horen is. In ‘Songs from Jerusalem’ heeft Breukhoven verschillende bekende opwekkingsliederen verwerkt tot een eigen medley gespeeld op het bijzondere orgel van Bolsward. ‘Faith of our fathers’ is een melancholisch orgelnummer begeleidt door piano. Breukhoven speelt daarna zijn ‘Romance over ‘Osseh sjalom’’, het bekende Joodse gebed. Het is passend dat Breukhoven ook het ‘Thema uit Schindler’s list’ heeft opgenomen. Waarschijnlijk de mooiste filmmuziek van John Williams. Daarmee zet Arjan de Sjoa’ (Holocaust) op de kaart. Een onderwerp dat nooit vergeten mag worden als stilgestaan wordt bij Israël. Een passende keuze. In Breukhovens ‘Fantasia over Psalm 122’ op orgel staat opnieuw de gang naar Jeruzalem centraal. Het pianonummer ‘I vow to thee, my country’ dat door Breukhoven enigszins jazzy is gearrangeerd is een bekend lied van G. Holst. Het bekende Church of England lied ‘Jerusalem’ van Parry is door Breukhoven mooi gearrangeerd voor piano en orgel. Een van de mooiste nummers op deze CD. Breukhoven sluit af met ‘Fantasia over ‘Zie ons wachten aan de stromen’’. Een uitbundig stuk door hemzelf geschreven. Dit brengt de hoorder in de feeststemming passend bij het Jubileum van Israël. De reden waarom deze CD is gemaakt.

Evaluatie
Breukhoven heeft een bijzondere combinatie van Joodse en christelijke liederen bij elkaar gebracht op deze Jubileum CD waarin Jeruzalem centraal staat. Een mooie Joods-christelijke ode aan Israëls 70 jarige bestaan van Nederlandse bodem. Absoluut een aanrader.

Verwante producten

Arjan Breukhoven in concert | Walcker-orgel Marktkirche in Wiesbaden

Arjan Breukhoven in concert | Walcker-orgel Marktkirche in Wiesbaden

Arjan Breukhoven bespeelt het Walcker-orgel van de Marktkirche in Wiesbaden (DE).

€ 14,90
6 stemmen
How Beautiful

How Beautiful

Gewijde melodieën | Arjan Breukhoven - vleugel | Evert van de Veen - orgel.

€ 14,90
17 stemmen
Colors of the wind

Colors of the wind

Unieke combinatie van saxofoon en orgel | Patrick Curfs - saxofoon | Arjan Breukhoven - orgel.

€ 14,90
7 stemmen
Israëlliederen

Israëlliederen

Favoriete liederen over Jeruzalem en Israël | Deel 4 in de serie Robijn Collection.

€ 6,95
5 stemmen
Sound of Israël

Sound of Israël

Hineni Symfonie Orkest o.l.v. Lubertus Leutscher | Annemarie & The Pilgrims Voices.

€ 6,95
11 stemmen
Voor Israëls God en Koning

Voor Israëls God en Koning

Shaare Zedek Koor o.l.v. Bert Noteboom jr. zingt Psalmen | Marco den Toom - orgel | Arie van der Vlist - vleugel.

€ 14,90
6 stemmen
Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia