De mensen achter STH Records

STH Records 1984-2013: Dolph Thierry
Een voorliefde voor muziek, een schoolkoor en passie voor techniek. Dat zijn de drie gegevens die in 1984 ten grondslag lagen aan de oprichting van STH Records. Studio Thierry Honkoop, om volledig te zijn, want dat is waar het mee begon. Oprichter en voormalig wiskundedocent Dolph Thierry – de meisjesnaam van zijn vrouw is Honkoop – begon zijn loopbaan in het muziekvak namelijk met opnames van schoolkooruitvoeringen. Wat al snel resulteerde in een studio aan huis en later in een eigen bedrijfspand met studio’s in Hoevelaken en Nijkerk. Het begin van een razendsnelle opmars van STH Records in de christelijke en klassieke muziekwereld. 

STH Records 2004-heden: Jaco van Houselt

Twintig jaar later zocht STH Records een vakantiekracht en logistieke hulp. Wat begon als vakantiekracht eindigde echter in een succesvolle overname. Want toen Jaco van Houselt in 2004 zijn intrede deed in het bedrijf, bleek al snel dat muziek hem na aan het hart lag. Steeds vaker was Jaco te vinden in de studio en assisteerde hij Dolph Thierry met muziekopnames. Ze vonden elkaar in hun streven naar perfectie in geluid en zo werd Jaco al snel het nieuwe gezicht van STH Records. Dat mondde in 2010 uit in een volledige overname van het bedrijf. In 2013 verhuisde STH Records naar Barendrecht. 

Onze visie op muziek 
Muziek met inhoud: dat is ons devies, een prachtig streven. Maar zonder een goede relatie met musici en koren geen beginnen aan. Onze visie op muziek is er dan ook één waarin de musici centraal staan. Onze klanten, met hun wensen en gevoelens, hun ideeën en ambities. Dat zijn de muzikale talenten die van hun muziek ‘muziek met inhoud’ maken. Persoonlijk contact is wat ons betreft dan ook de sleutel. De beginwaarde voor een succesvolle opname of een prachtige cd. Want een goede samenwerking bepaalt de sfeer, beïnvloedt emoties, maakt mensen sterker in dat waar ze goed in zijn: musiceren of opnemen, dirigeren of editen. Een mooi samenspel, dat maakt ons vak zo bijzonder. En het resultaat van deze zienswijze? Dat hoort u steeds weer terug in onze producten.

Een CD-opname in beeld

In 2014 heeft Beppie Pellegrom voor de Gezinsgids van 16 oktober 2014 een artikel geschreven met de titel Werk in uitvoering | Een cd-opname in beeld, waar beschreven wordt hoe een CD-opname in de praktijk in zijn werk gaat. Maak, door dit artikel te lezen, kennis met onze manier van werken en beleef een opnamedag. De foto's van dit artikel zijn van de hand van Pim van de Beek.

Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia