Recensie: Tot U, bidden voor morgen, door Eelco Slingerland

25 mei 2021

Tot U, bidden voor morgen

 

Eelco Slingerland

 

Soms heb je van die artikelen, die je laat staan vanwege de verpakking. Zo ook bij deze cd die je dan ten onrechte zou laten staan in de winkel.

Want als je alleen ‘Seba Meisjeskoor Krimpen a/d IJssel ziet staan, kan dit een reden zijn om een andere cd aan te schaffen als je niet van meisjeskoorzang zou houden. Terwijl de titel weer voldoende zegt over de inhoud van deze cd, maar niet wat de luisteraar muzikaal kan verwachten.

 

Bij het aanzetten van deze cd kom je dan ook gelijk tot de ontdekking hoeveel meerwaarde deze bevat. Naast het meisjeskoor, zijn er ook goede musici ingezet voor een mooie resultaat.

Het is een afwisselende cd met Psalmen of bewerkingen daarvan en geestelijke liederen. Zowel Nederlands- als Engelstalig. Jammer is wel dat er geen vertaling van de Engelse teksten in het cd-boekje staat.

 

Het meisjeskoor krijgt muzikale ondersteuning van Sylvia Maessen contrabas, Arjan Wouters piano,  Huig van der Knijff orgel, Laura van der Stoep viool, Maurice van Dijk trompet en Jaco van Houselt tenor. Het geheel staat onder leiding van Rianne Vogelaar.

Zij is sinds 2015 dirigente van dit koor. In alles merk je aan deze opname dat het koor een dirigente heeft die muzikaal bevlogen is, waarbij emotie en tekstbeleving voelbaar is. Niet alleen maar technisch bezig zijn, maar juist ook dat de muziek harten van mensen mag raken.

 

Bij het luisteren van onder andere het nummer ‘Bless the Lord’ hoor je muzikaal zoveel gebeuren. De zuiverheid van het koor met heldere jonge stemmen, maar ook alle medewerkers die dit nummer begeleiden of meezingen als solist. Ook Psalm 51 (Engelstalig) die bewerkt is in de Air van Bach klinkt mooi.

 

Vele koor cd’s worden opgenomen in vaak de bekendste kerken van Nederland. Mooi dat er eens voor een andere locatie gekozen is, namelijk de Sint Joriskerk te Westzaan.

Kortom, een mooie CD, juist ook voor onze jongeren, met een muzikale en rijke inhoud. Om elke dag, zingend, te mogen bidden voor morgen tot God.

 

Recensie: Tot U, bidden voor morgen, door Eelco Slingerland
Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia