Koren - Dirkslands Mannenkoor

Dirkslands Mannenkoor

Het Dirkslands Mannenkoor is opgericht op 29 maart 1983 en bestaat dus ruim 32  jaar. Het koor staat sinds 1996 onder leiding van Frans Cornet uit Alphen a/d Rijn een zeer ervaren maar ook bijzonder enthousiast dirigent die het koor niet alleen bekwaam leidt, maar ook weet te inspireren.

De koorbegeleiding was in de beginjaren in handen van Martin Mans, die opgevolgd werd door Michel de Wit en momenteel zit Jan Hoek, een zeer talentvolle Ouddorper, achter de klavieren.

Het DMK repeteert, alweer enkele jaren, om de 14 dagen op woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur. Er wordt geopend en gesloten met gebed en het zingen van een Psalm. Er wordt gerepeteerd in een grote zaal van het kerkgebouw aan de Mozartsingel te Dirksland. In de pauze praten we bij onder het genot van koffie met koek. De opkomst op de repetities is veelal uitstekend.Repeteren om de 14 dagen maakt het voor bijna iedereen mogelijk die 2 uurtjes even vrij te maken, 2 uurtjes ontspanning samen met gelijkgestemden. Generale repetities worden in de uitstekend klinkende kerkzaal gehouden.Tijdens die repetities wordt er ook gewerkt aan een goede ademhalingstechniek en verbetering van de stemvorming. De resultaten zijn duidelijk hoorbaar. 

Het koor geeft gemiddeld 6 uitvoeringen per jaar op Flakkee en (wijde) omgeving. Er wordt bijna altijd op uitnodiging gezongen. Met de kerst is er altijd een uitvoering, maar vaak twee. De opbrengsten van zangavonden zijn voor een goed doel, vaak de organisator van de zangavond.

Het koor bestaat uit vier partijen, van laag naar hoog ; bassen , baritons, 2e tenoren en 1e tenoren. De partijen zijn redelijk in evenwicht waarbij de baritons zoals veelal het geval is de grootste partij vormen. Nieuwe leden kiezen de partij die hun het beste ligt. Niemand hoeft tegen zijn zin een partij te zingen , want zingen moet ontspanning zijn. Er worden ook geen kwaliteitseisen aan de leden gesteld. Iedereen doet zijn best en zo ontstaat er een harmonieus geheel wat heel mooi klinkt.

Veel koorleden zijn vanaf de oprichting lid. Koorleden die door omstandigheden als lid moesten bedanken, komen na jaren weer terug. Het DMK is een ware vriendenclub die uitziet naar de 14 daagse repetities. Er wordt -soms tot verdriet van de dirigent- wat afgekletst op deze avonden.

In zijn 20 jarig bestaan groeide het koor uit tot 150 leden. In de loop der jaren zakte het ledental tot ruim 90 leden en de laatste jaren groeit het koor weer flink en is het aantal leden de 100 gepasseerd.In zijn 20 jarig bestaan heeft het koor diverse geluidsdragers (bandjes en CD’s) opgenomen. De laatste 6 jaar werden een gewone CD, een kerst CD en een dubbel CD ter gelegenheid van het 20 jarig jubileum opgenomen. Van deze laatste CD , door STH Records uit Barendrecht opgenomen in de monumentale St.Catharijnekerk te Brielle, werden in enkele maanden tijds zo’n 1200 exemplaren verkocht.

Website: www.dirkslandsmannenkoor.nl

Producten van deze artiest

'k Zal Hem loven in mijn lied

'k Zal Hem loven in mijn lied

Dirkslands Mannenkoor o.l.v. Frans Kornet | Jan Hoek - orgel | Pieter Bakker - bas | Corné van der Giessen - panfluit | Maurice en Janita van Dijk - trompet.

€ 14,90
12 stemmen
Looft den Heer' gestadig

Looft den Heer' gestadig

Dirkslands Mannenkoor o.l.v. Frans Cornet | Ghislaine Maclaine Pont - harp | Lydia Maas - Struik - sopraan | Floris Ouwehand - tenor | Jan Hoek - orgel.

€ 14,90
4 stemmen
Ons Vaderland bevrijd

Ons Vaderland bevrijd

Dirkslands Mannenkoor o.l.v. Dinant Struik | Michel de Wit - orgel | Bert Roest - vleugel.

€ 6,95
6 stemmen
Met psalmen tot Gods eer - Deel 5

Met psalmen tot Gods eer - Deel 5

Dirkslands Mannenkoor o.l.v. Dinant Struik | Michel de Wit - orgel | Deze CD is een heruitgave van CD 19033.

€ 9,95
8 stemmen
Hoe vredig is het waar Gij woont - Deel 3

Hoe vredig is het waar Gij woont - Deel 3

Dirkslands Mannenkoor o.l.v. Dinant Struik | Martin Mans - orgel | Deze CD is een heruitgave van CD 9390.

€ 6,95
3 stemmen
Hij is mijn liefde waardig - Deel 1

Hij is mijn liefde waardig - Deel 1

Dirkslands Mannenkoor o.l.v. Dinant Struik | Martin Mans - orgel | Deze CD is een heruitgave van de CD 8385.

€ 6,95
9 stemmen
Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia