Koren - Christelijk Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem

Christelijk Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem

De vereniging Chr. Waddinxveens Mannenkoor “De Gouwestem” werd op 7 september 1981 opgericht in het Zuid-Hollandse Waddinxveen, een dorp aan de rivier de Gouwe, vandaar de naam “De Gouwestem”.  
 
De grondslag van de vereniging is de Bijbel. Conform de statuten heeft de vereniging ten doel om als mannenkoor, uitgaande van de christelijke grondslag, de zangkunst te beoefenen. De koorleden dienen de grondslag van de vereniging te onderschrijven en zijn tenminste 16 jaar oud. Het koor heeft momenteel ca. 190 leden en behoort daarmee tot de grootste mannenkoren van Nederland.
 
Op de wekelijkse repetities, die onder de enthousiaste leiding staan van dirigent Martin Mans, wordt hard gestudeerd. De dirigent bereidt de repetities terdege voor waardoor hij alle partijen feilloos speelt en zingt. Naast eenvoudige, bekende en geliefde geestelijke muziek, die het mannenkoor met veel gevoel en kleur brengt, worden ook zwaardere klassieke werken tot in detail ingestudeerd en tot groot enthousiasme van koorleden en publiek uitgevoerd. Daarnaast is ruimte voor volksmuziek en negro spirituals.
 
Onder de naam “The Martin Mans Formation” heeft het mannenkoor “De Gouwestem” ook een mannenensemble. De leden van dit ensemble zijn allen lid van het grote mannenkoor en studeren elke week vooraf aan de koorrepetitie het eigen repertoire in.
 
Het mannenkoor geeft jaarlijks vele concerten, hoogtepunten zijn de Passie- en Paasconcerten en natuurlijk de traditionele Kerstconcerten van “De Gouwestem” welke steeds volle kerken trekken. Ook heeft het mannenkoor al vele schitterende CD’s opgenomen, kijk voor meer informatie hierover op de pagina “CD’s”. De programma's voor concerten en CD-opnamen worden door Martin Mans met zorg opgesteld en ontvangen steeds veel waardering van de toehoorders. De muzikale netwerken van Martin Mans en zijn niet aflatende opvattingen voor kwaliteit hebben het mannenkoor “De Gouwestem” op allerlei grote podia gebracht in Nederland en daar buiten.
 
Wat het Waddinxveense mannenkoor “De Gouwestem” onder leiding van Martin Mans tot zo'n bijzondere vereniging maakt is, dat ondanks het streven naar kwaliteit en steeds moeilijker muziek, de ongedwongen en ronduit kameraadschappelijke sfeer op het koor is gebleven. Misschien nog wel belangrijker is, dat de dirigent en de leden samen iets hebben waar veel mensen jaloers op zijn, een band die verder gaat dan muziek alleen, zij zingen vanuit hun geloof. 

Website: www.degouwestem.nl

Producten van deze artiest

Haven van Rust

Haven van Rust

Christelijk Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem | The Martin Mans Formation | The Martin Mans Band | Martin Mans - dirigent | Hendrik van Veen - orgel | Mark Brandwijk - vleugel.

€ 14,90
10 stemmen
STH Favourites 2015

STH Favourites 2015

Zorgvuldig geselecteerd repertoire aan muziek van alle CD's die in 2015 door STH Records zijn uitgegeven | In het booklet is de volledige catalogus 2015 te vinden.

€ 9,95
12 stemmen
U bent mijn adem!

U bent mijn adem!

Christelijk Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem en The Martin Mans Formation o.l.v. Martin Mans | Marco den Toom - orgel | Mark Brandwijk - vleugel.

€ 6,95
5 stemmen
STH Favourites - Deel 2

STH Favourites - Deel 2

Diverse koren en artiesten.

€ 6,95
4 stemmen
Kerstconcert met 'De Gouwestem'

Kerstconcert met 'De Gouwestem'

Christelijk Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem | Martin Mans - dirigent | Hester Bruin - sopraan | Arjan en Edith Post - trompet | Arjan Breukhoven - vleugel | Aarnoud de Groen - orgel.

€ 14,90
4 stemmen
Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia