Koren - Veenendaals Christelijk Mannenkoor

Veenendaals Christelijk Mannenkoor

Het Veenendaals Christelijk Mannenkoor is een koor van zo’n 100 man met passie en staat onder leiding van Roelof van Middendorp. Passie voor zang, muziek, een goede uitvoering en bovenal het zingend uitdragen van het Evangelie. Dat is het uiteindelijke doel van het koor. 

Tijdens de repetitieavonden is het koor intensief bezig met de muziek en tekst. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid.
Het is vaak hard werken. Maar het mannenkoor wil, dat wanneer een druk bezocht concert goed is verlopen en er, zoals de dirigent dan zegt, 'muziek is gemaakt'. 

De bibliotheek van het koor telt zo’n 450 muziekstukken. Onder andere bekende stukken van grote componisten als: Bach, Händel, Haydn en Schubert. Niet al deze muziek is oorspronkelijk voor mannenkoor geschreven maar zijn later door bewerkingen geschikt gemaakt. Verder bestaat een groot deel van ons muziekbestand uit arrangementen en bewerkingen van psalmen en geestelijke liederen. Deze zijn op heel verschillende manieren bewerkt door musici zoals Klaas Jan Mulder, Roelof van Middendorp, Louwe Kramer, Meindert Kramer, Peter Eilander, Johan Bredewout, Wim van Galen, Arie Kortleven, André van Vliet, Harm Hoeve, Martin Zonnenberg, Everhard Zwart en vele anderen.

Website: www.vcm-veenendaal.nl

Producten van deze artiest

De Hemelen juichen

De Hemelen juichen

Veenendaals Christelijk Mannenkoor o.l.v. Roelof van Middendorp | André van Vliet - orgel | Jan Hendrik van Schothorst - vleugel | Johan Meijer - bas/bariton | Marjolein de Wit - dwarsfluit | Diana Abspoel - hobo | Jan Willem van der Ham - fagot.

€ 6,95
11 stemmen
STH Favourites - Deel 2

STH Favourites - Deel 2

Diverse koren en artiesten.

€ 6,95
4 stemmen
God is mijn Leidsman

God is mijn Leidsman

Veenendaals Christelijk Mannenkoor o.l.v. Arie Kortleven | Johan Bredewout - piano | Harm Hoeve - orgel | Ensemble Continuo uit Rotterdam.

€ 6,95
4 stemmen
STH Favourites - Deel 7

STH Favourites - Deel 7

Diverse koren en artiesten.

€ 6,95
3 stemmen
STH Favourites - Deel 3

STH Favourites - Deel 3

Diverse koren en artiesten.

€ 6,95
2 stemmen
Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia