Artiesten - Jeanne Demessieux

Jeanne Demessieux

De Franse organiste Jeanne Demessieux werd geboren in Montpellier en sloot haar muziekstudie aan het Conservatoire National de Paris in 1941 af, waarbij zij vier Premier Prix in de wacht sleepte. In 1946 en 1947 debuteerde zij in de Salle Pleyel met een serie van twaalf historisch geworden recitals. Hierbij interpreteerde zij geheel uit het hoofd het orgelrepertoire en improviseerde op speciaal voor haar geschreven thema's van Florent Schmitt, Claude Delvincourt, Jean Gallon, Maurice Duruflé, e.a. Vanaf dat moment reisde Jeanne Demessieux voortdurend door Europa en maakte tevens drie keer een tournee door de Verenigde Staten, achtereenvolgens in 1953, 1955 en in 1958.
In 1952 werd zij door een vergelijkend examen aangesteld als docente Orgel en Improvisatie aan het Conservatoire Royal te Luik, waar organisten van allerlei nationaliteiten kwamen om door haar te worden onderwezen.
Naast de opname van het integrale orgelwerk van César Franck heeft Jeanne Demessieux in Frankrijk, maar ook daarbuiten, talloze andere opnamen gemaakt. Als componiste heeft zij, naast diverse stukken voor orkest, tevens kamermuziek, koorwerken en een aantal werken voor haar eigen instrument geschreven. Zij overleed in 1968.

VOEG ALLE 5 DE CD's TOE IN DE WINKELMAND EN DE PRIJS WORDT AUTOMATISCH € 60,- . 

Producten van deze artiest

Jeanne Demessieux | Hamburger Orgeln
€ 14,95
€ 12,50
3 stemmen
Jeanne Demessieux | The legendary Jeanne Demessieux
€ 14,95
€ 12,50
2 stemmen
Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia