Artiesten - Evan Bogerd

Evan Bogerd

Evan Bogerd (1993) werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Bogerd volgde diverse masterclasses aan de orgelacademie voor improvisatie te Altenberg (Duitsland).

In 2016 maakte Bogerd veel indruk met zijn debuut op cd. Hij presenteerde op de cd een brede repertoirekeuze. Werken van Max Reger, Sigfrid Karg-Elert, J.S. Bach en van Daan Manneke het werk ‘Ligatura’. Deze cd, opgenomen op het Müller orgel van de St. Bavo te Haarlem, ontving veel lof en een ‘10’ in het vooraanstaande muziekblad ‘Luister’:
“Zijn Bach straalt een weldadige rust uit terwijl zijn Reger(Ein feste Burg en Alle Menschen müssen sterben) van een soevereine virtuositeit getuigt. Voor Manneke moet je openstellen en lef hebben. Allemaal eigenschappen die Evan Bogerd nu al maken tot een van de toptalenten in zijn vak”.

In 2019 presenteerde Bogerd in Hasselt een nieuwe cd. Op het Knol orgel zijn werken van J.S. Bach, Piet Post, Karg-Elert en Reubke vastgelegd.

Evan Bogerd is als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam.

Website: https://www.evanbogerd.nl/

Producten van deze artiest

L' Orgue Symphonique | Evan Bogerd
€ 16,95
13 stemmen
Evan Bogerd | Westerkerk Amsterdam

Evan Bogerd | Westerkerk Amsterdam

Evan Bogerd bespeelt het orgel van de Westerkerk te Amsterdam

€ 16,95
16 stemmen
Jos van der Kooy | Jan Pzn Sweelinck & Daan Manneke

Jos van der Kooy | Jan Pzn Sweelinck & Daan Manneke

Jos van der Kooy, Evan Bogerd, Elena van Slogteren, Matthijs Koene

€ 14,95
10 stemmen
Copyright © 2024 - Design en realisatie  Nifterik Multimedia Nifterik Multimedia